In de praktijk

Fastfender instructiefilm

Klik op de het onderstaande filmpje, om onze nieuwe instructiefilm te bekijken!

Fastfender in de praktijk

Op deze pagina zijn de instructies voor het gebruik van de Fastfender beschreven. Daarnaast zult u hier ook een aantal handige tips aantreffen zodat u uw Fastfender optimaal kunt gebruiken.

De Fastfender is dé uitkomst voor het ophangen van uw stootwillen! Met behulp van de geïntegreerde touwklem, kunt u uw stootwillen gemakkelijk in hoogte verstellen. De Fastfender is verkrijgbaar in vier verschillende modellen, voor verschillende buisdiktes. De naam van het model, bijvoorbeeld de Fastfender "25", geeft de maximale buisdikte aan in millimeters.

We produceren modellen voor 25 mm, 32 mm en 40 mm buisdikte. Daarnaast hebben we een speciaal model gemaakt voor het ophangen van uw stootwillen aan het staaldraad van uw zeiljacht. Alle Fastfender modellen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk blauw, zwart en wit.

Hieronder zijn een aantal voordelen van de Fastfender beschreven:

-     Bevestig uw stootwil in een handomdraai
-     Verstel uw stootwil gemakkelijk in hoogte
-     De Fastfender is bestand tegen zout water en UV-straling
-     Makkelijk te gebruiken met één hand
-     De Fastfender is gemaakt van zeer sterk en duurzaam materiaal. U kunt er gemakkelijk 150 kg's aan hangen!
-     De Fastfender behoud zijn volwaardige kracht tussen temperaturen van -20 °C en +40 °C

Bekijk hieronder een vermakelijke demonstratie en geanimeerde instructie en ervaar zelf het gemak!

Fastfender bevestiging aan reling

De Fastfender 25, 32 en 40 zijn te gebruiken om stootkussens aan een zeereling of handgreep te bevestigen tot respectievelijk 25 mm, 32 mm en 40 mm buisdikte. Door middel van een geïntegreerde touwklem kan de stootwil zeer eenvoudig in hoogte worden versteld. Vervolgens kunt u de stootkussens snel opbergen door deze aan de binnenzijde van de zeereling, in de punt of aan het achterdek van de boot te hangen met behulp van de Fastfender. 

Fastfender gereedmaken voor gebruik

Steek het touw (ø 6-10 mm of ø 8-14 mm, voor respectievelijk de Fastender32 of de Fastfender40) onder in het gat, haal het losse eind naar de geribbelde opening en trek het touw verticaal door de ribbels naar beneden. De Fastfender is klaar voor gebruik!

Het borgen van uw stootwillen

We adviseren altijd om een knoopje te leggen aan het einde van uw touw. Op deze manier zijn uw stootwillen altijd geborgd!

Als u het knoopje legt op de ideale hoogte van uw stootwil, kunt u de Fastfender bevestigen en het touw laten vieren. De knoop valt dan in de opening van de Fastfender, zoals te zien is op het vierde plaatje. Op deze manier hangen uw fenders altijd op de perfecte hoogte.